top

Presentation av klubbens instruktörer

Sarah Wadman

Utbildning: Allmänlydnadsinstruktör genom SBK och f.d mentalbeskrivare. Har även läst etologi vid Linköpings universitet, Hundens beteendebiologi 10p Djurens kommunikation 10p Djurens beteende 15hp Etologikurs för Lars Fäldt på Hundcampus

Har en riesenhane som jag tävlat lydnad med, vi har startat i klass 3 där vi fick ett 2a pris. Nu har vi lagt tävlingskarriären på hyllan då nerverna på matten inte håller. Vi tränar fortfarande lydnad för att hålla igång men tränar även lite räddningssök och skogssök  och sjöräddning när vi får tillfälle. Just nu är jag hjälpinstruktör på en Sjöräddningskurs som pågår i Västra distriktet.
Jag tycker det är jättespännande med hundars beteende och för mig är det viktigt att se individen när jag tränar eller har kurs.

 


Caroline Bernhed
Utbildning: SBKs Allmänlydnadsinstruktörsutbildning och grundmodul. Rallylydnadsinstruktör. 

Äger två phalene-tikar som jag tränar och tävlar både viltspår och rallylydnad.
Har testat på mycket inom hundsport med rallylydnaden är det som fastnat närmast hjärtat, det innehåller allt!

Agilityinstruktörer:

Anneli Flogård Johansson
Utbildning: Agilityinstruktör A1. Auktoriserad tävlingsledare agility.

J
ag har levt med hundar hela livet, av många olika raser – brukshundar, vallhundar, jakthundar, en slädhund, sällskapshundar. Flera har varit omplaceringar. Jag halkade in på agility av en slump, när jag letade efter bra aktivering till en av dem, men fastnade ordentligt självJ.  Tränar och tävlar i agility med min mellanpudel Julius, har även en omplacering som får hänga med och träna, agility är ju så kul!
Det bästa med att vara instruktör är när man får se hund och förare få bättre kontakt och växa tillsammans!

Hjälpledare - instruktörernas högra hand:

Erika Olsson
Hundintresset har alltid funnits men det är först på senare år som jag har haft möjlighet att engagera mig mer aktivt. Efter några blandrashundar i kärt minne har jag nu en underbar omplacering, Moogly, en American Staffordshire Terrier född 2013.

Favoritaktiveringen är Flirt Pole och vi ska även börja med Drag Weight inom kort.
Vi provar oss fram bland olika kurser för det allra viktigaste är att det ska vara både roligt och givande för oss båda! Jag är absolut                                                            ingen tävlingsmänniska, men man ska ju aldrig säga aldrig…